Kulutusluotto.com arvostelu ja kokemukset

Varsinkin pienten lainojen ja kulutusluottojen ottamisesta ja vertailusta netistä on tullut arkipäivää. Ehkä ensimmäisiä pikavippejä otettiin Suomessa vielä sen kummemmin vertailematta palveluntarjoajia, mutta viimeistään viime vuosikymmenellä lainoja ei ole otettu enää tekemättä vertailua luotonmyöntäjien välillä.

Kulutusluotto.com on yksi palveluista, jossa suomalaiset voivat kilpailuttaa kulutusluottojen ja muiden pienten lainojen tarjoajat. Palvelu hakee lainatarjoukset poikkeuksellisen monelta lainantarjoajalta samaan aikaan, joten sivusto tarjoaa oivan tavan löytää laina mahdollisimman pienillä kuluilla eli edullinen laina.

Lainahakemuksen täyttäminen

Kulutusluoton hakeminen kulutusluotto.com-palvelussa on tehty helpoksi. Asiakkaan tulee kuitenkin täyttää lainahakemus ja tunnistautua. Tämä tarkoittaa myös sitä, että saadut lainatarjoukset ovat henkilökohtaisia. Tunnistautuminen tapahtuu omilla verkkopankkitunnuksilla, jotka ovatkin yksi vaatimuksista lainan saamiselle.

Lainahakemus kannattaa täyttää huolella, koska on selvää, että jos siinä ei kerro pyydettyjä tietoja, lainaa ei myöskään voi saada. Tämä perustuu siihen, että luotonmyöntäjä haluaa saada riittävän hyvän kuvan siitä, kenelle on lainaa myöntämässä ja millaiset edellytykset lainanottajalla on maksaa laina takaisin. Koko iltaa ei tarvitse varata lainahakemuksen täyttämistä varten, käytännössä siihen menee vain noin 5 minuuttia.

Kun lainahakemuksen on jättänyt (sähköisesti), niin se käydään läpi automatisoidusti. Tämä tarkoittaa myös sitä, että lainapäätös on mahdollista saada nopeasti. Jos hyväksyt jonkin saamistasi lainatarjouksista ja allekirjoitat lainasopimuksen, rahat siirretään pankkitilillesi välittömästi. Prosessi on hiottu mahdollisimman helpoksi ja luoton hakeminen onnistuu myös puhelimella ja tabletilla.

Ennen lainatarjouksen hyväksymistä

Jos saa hyväksytyn lainapäätöksen, niin ennen lainapäätöstä voi vielä käydä sopimusehdot läpi. Tämä on hyvä lisä tällaisessa palvelussa. Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei lainahakemuksen jättäminen vielä sido hakijaa yhtään mihinkään. Lainatarjouksethan voivat kaikki olla niin huonoja, että asiakas ei lopulta haluakaan yhtään lainaa.

Koska lainatarjoukset voi käydä vielä rauhassa läpi, voi niistä valita kulujen ja ehtojen puolesta parhaimman. Sopimuksen voi allekirjoittaa omilla pankkitunnuksillaan, eli käytännössä se tapahtuu lähes samalla tavalla kuin verkkopankkiin kirjautuminen tai verkkokauppaostoksen maksaminen pankkitunnuksilla. Lainasopimuksen allekirjoittaminen tuntuu turvalliselta, eikä missään vaiheessa ole epäselvää, mitä on tapahtumassa.

Kuka saa hyväksytyn lainapäätöksen?

Lainojen saaminen on kiristynyt Suomessa viime vuosina. Käytännössä pelätään, että suomalaiset velkaantuvat liikaa, joten myös asuntolainojen saamiselle on asetettu kovempia ehtoja. Myöskään pienempiä kulutusluottoja ei myönnetä kenelle tahansa, asiakkaan pitää pystyä todistamaan, että hänellä on keinot maksaa laina myös takaisin.

On vaikea arvioida, onko ehtojen kiristäminen loppujen lopuksi myös yksittäiselle hakijalle hyvä asia. Käytännössähän se tarkoittaa, ettei kulutusluottoyhtiöt myönnä lainaa liian suurella riskillä, joten he myös saavat lainaamansa rahat hyvällä todennäköisyydellä takaisin. Tämä puolestaan voi tarkoittaa sitä, että he myöntävät lainaa pienemmällä kuukausierällä ja muilla kuluilla. Myös alalla vallitseva kilpailu pitänee korot ja muut kulut matalalla tasolla.

Tyypillisiä ehtoja, joita kulutusluottoyhtiöt asiakkailleen asettavat, ovat seuraavia:

  • Täysi-ikäisyys
  • Verkkopankkitunnukset
  • Jokin säännöllinen tulonlähde (esim. palkkatyö, eläke, osinkotulot)
  • Vakituinen osoite Suomessa
  • Kunnossa olevat luottotiedot

Lainamäärään ja takaisinmaksusuunnitelmaan vaikuttaa hakijan tulot. Mitä suuremmat ja varmemmat tulot, sitä paremmilla ehdoilla ja enemmän lainaa voi saada.

Loppupoiminnat

Kulutusluotto.com on kätevä palvelu löytää varsinkin kulutusluottoja. Vastaavanlaisia palveluita on myös muita, joten se käynee kilpailua muita vertailusivustoja vastaan. Palvelun eduksi voidaan laskea, että se kilpailuttaa lainatarjoukset poikkeuksellisen monen yhtiön välillä. Tämän ansiosta asiakas voi löytää myös sellaisia lainatarjouksia, joita muista palveluista ei löydy.

Sivuston käyttäminen tapahtuu helposti myös puhelimella. Käytännössä koko lainan hakemisen voi hoitaa alusta loppuun puhelimellaan. Asiakkaat on otettu huomioon sivuston kehittämisessä, eri vaiheet on selkeästi kerrottu ja prosessin eteneminen on selkeää.

Usein kysyttyä

Miten Kulutusluotto.com kulutusluotto eroaa muista lainoista?

Kulutusluotto.com kulutusluotto on joustava ja monipuolinen rahoitusvaihtoehto, joka eroaa esimerkiksi asuntolainasta tai opintolainasta. Kulutusluottoa voi käyttää mihin tahansa tarkoitukseen, kuten auton ostoon, lomamatkaan tai kodin remonttiin. Kulutusluotto.comin kautta haettu kulutusluotto kilpailutetaan useiden eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä, joten saat parhaat ehdot juuri sinulle.

Kuinka suuren kulutusluoton voin saada Kulutusluotto.comin kautta?

Kulutusluotto.comin kautta voit hakea kulutusluottoa 500 eurosta aina 70 000 euroon asti. Lopullinen lainasumma riippuu henkilökohtaisesta taloudellisesta tilanteestasi, luottokelpoisuudestasi ja takaisinmaksukyvystäsi.

Millainen on Kulutusluotto.comin kulutusluoton korko?

Kulutusluotto.comin kautta haetun kulutusluoton korko vaihtelee pankista ja rahoituslaitoksesta riippuen. Kilpailuttamalla lainan saat yleensä edullisemman koron kuin ottamalla sen suoraan yhdestä pankista. Korko määritellään yksilöllisesti hakijan luottokelpoisuuden, lainasumman ja takaisinmaksuajan perusteella.

Kuinka pitkä takaisinmaksuaika Kulutusluotto.comin kulutusluotolla voi olla?

Kulutusluotto.comin kautta haetulla kulutusluotolla takaisinmaksuaika voi olla joustava, tyypillisesti 1–15 vuotta. Takaisinmaksuaika riippuu lainasummasta, koroista ja kuukausieristä, sekä siitä, miten nopeasti haluat maksaa lainan takaisin.

Tarvitsenko vakuuksia tai takaajia Kulutusluotto.comin kulutusluoton saamiseksi?

Kulutusluotto.comin kautta haettavat kulutusluotot ovat useimmiten vakuudettomia, eli et tarvitse omaisuutta tai henkilötakaajia lainan saamiseksi. Vakuudeton laina perustuu luottotietoihin ja säännöllisiin tuloihin.

Voinko saada Kulutusluotto.comin kulutusluoton, vaikka minulla on maksuhäiriömerkintä?

Valitettavasti Kulutusluotto.comin kautta haettava kulutusluotto edellyttää puhtaita luottotietoja. Maksuhäiriömerkinnän omaava henkilö voi kuitenkin yrittää hakea lainaa esimerkiksi takaajan tai vakuuksien avulla, mutta lainan saaminen voi olla tällöin vaikeampaa.

Miten Kulutusluotto.comin kulutusluoton hakeminen tapahtuu?

Kulutusluotto.comin kulutusluoton hakeminen on helppoa ja nopeaa. Täytä hakemus Kulutusluotto.comin verkkosivuilla ja anna tarvittavat tiedot, kuten henkilötunnus, pankkitunnukset ja yhteystiedot. Lainahakemuksen jättämisen jälkeen Kulutusluotto.com kilpailuttaa lainan useiden pankkien ja rahoituslaitosten kesken. Saat parhaimman tarjouksen yleensä jo saman päivän aikana.

Voinko peruuttaa Kulutusluotto.comin kulutusluoton, jos en olekaan tyytyväinen ehtoihin?

Kyllä, sinulla on oikeus peruuttaa kulutusluottosopimus 14 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti lainanmyöntäjälle. Tarkista aina lainasopimuksesta tarkat ohjeet ja ehdot peruuttamiseen liittyen.

Leave a Reply