Otimme Rahoituslaitos.fi-palvelun syyniin: Onko kyseessä paras tapa kilpailuttaa lainat?

Vaikka pikavipit ovatkin olleet mediassa turbulenssissa jo useiden vuosien ajan, ne ovat edelleen suosittuja varsinkin suomalaisten nuorten keskuudessa. Ennakoimattomien menojen, kuten lääkärilaskujen tai “pakollisten” kotitaloushankintojen, kattamiseen kuluttajat käyttävät nykyisin usein kulutusluottoja. Pikavippejä ja vakuudettomia lainoja käytetään pakollisten kulujen lisäksi yhtä tietenkin myös viihteellisessä tarkoituksessa paljon.

Rahoituslaitos.fi on suosittu sivusto kulutusluotoista, pikavipeistä ja pienlainoista kiinnostuneiden suomalaisten keskuudessa. Tämän vuoksi päätimme tutkia, miten hyvä sivusto on käytännössä ja miten sitä voi käyttää itselle sopivan lainan löytämiseen.

Lainatarjous “allekirjoitetaan” verkkopankkitunnuksilla

Rahoituslaitos.fi on suomalainen sivusto, joka tarjoaa ilmaista lainojen kilpailutusta, mikä tarkoittaa, että lainan hakemisesta sivuston kautta ei aiheudu asiakkaalle kustannuksia. Hakemuksesi lähetetään useille rahoituslaitoksille, ja niiden tarjouksista sinulle valitaan paras lainatarjous. Sinun ei tarvitse odottaa lainapäätöstä pitkään, sillä hakemukset käsitellään mahdollisimman nopeasti ja saat alustavan lainapäätöksen hetkessä.

Asiakkaalle lähetetään käytettävissä olevista lainavaihtoehdoista halvin – eli laina, jossa on pienimmät kulut. Tarjouksen voi luonnollisesti tarkastella ennen hyväksymistä. Hyväksyminen eli lainasopimuksen allekirjoittaminen tapahtuu lainanottajan verkkopankkitunnuksilla lainanantajayrityksen kotisivulla. Palvelun kautta voit hakea rahaa pieniin päivittäisiin menoihin, kuten laskujen maksamiseen. Pienin summa, jota voit hakea, on nimittäin vain 100 €. Voit myös hakea sivustolla kymmeniä tuhansia euroja, enimmäissumma on 60 000 €.

Onko luottotietosi kunnossa?

Tärkeintä hyvän lainan saamisessa on, että luottotietosi ovat puhtaat ja että sinulla ei ole velkoja perinnässä. Rahoituslaitosten on lain mukaan tarkistettava taloudellinen vakautesi ennen kuin ne harkitsevat uuden lainan myöntämistä sinulle. Jokaisella kuluttajalla on mahdollisuus tarkistaa omat luottotietonsa ja on myös hyvä ymmärtää, että merkinnät luottotiedoissa vanhenevat.

Toinen merkittävä asia, jonka lainanantajat ottavat huomioon tarkastellessaan lainahakemustasi, on työllisyystilanteesi. He haluavat nähdä, että sinulla on vakituiset tulot ja että olet kokopäiväisesti töissä tai saat esimerkiksi eläkkeen tai osakkeiden muodossa riittävästi tuloja. Usein pankit ja rahoitusyhtiöt haluavat nähdä myös kopion palkkakuitistasi tai muusta tositteesta, josta tulosi voidaan todentaa.

Ansiotulosi ovat yksi tärkeimmistä asioista, jotka on otetaan huomioon määritettäessä, paljonko sinulle voidaan myöntää lainaa. Rahoituslaitokset kiinnittävät erityisesti huomiota velkojen ja tulojen suhteeseen. Pienemmät lainat ja kulutusluotot ovat usein saatavilla myös, jos sinulla on osake- tai eläketuloja. Jos saat kuitenkin vain asumistukea, opintotukea tai työttömyyskorvausta, hakemustasi ei hyvin todennäköisesti hyväksytä.

Kiinnitä huomiota edes todelliseen vuosikorkoon

On tärkeää kiinnittää huomiota aina lainan todelliseen vuosikorkoon sekä kaikkiin lainaan liittyviin kustannuksiin. Todellinen vuosikorko sisältää periaatteessa kaikki lainaan liittyvät maksut, kuten korot ja tilinhoitomaksun. Korkea todellinen vuosikorko tarkoittaa asiakkaalle korkeampaa hintaa ja siten myös suurempia kuukausieriä. Tämän vuoksi asiakkaan kannattaa aina valita mahdollisimman alhaisen vuosikoron tarjoava lainatuote.

Rahoituslaitos.fi-palvelu auttaa kuluttajia siis siinä, että se kilpailuttaa eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset. Asiakkaan ei siis itse tarvitse käyttää hetkeäkään aikaa etsiäkseen eri yhtiöiden lainoista tietoa ja sitten vertailemalla niitä. Kuluttajien tulisi aina lukea lainan ehdot ennen allekirjoittamista, sillä lainan ottaminen on merkittävä päätös. Rahoituslaitos.fi-sivuston kautta saadut lainat netistä voi allekirjoittaa kätevästi omilla verkkopankkitunnuksilla.

Jos et pidä lainatarjouksesta, voit tietysti myös olla hyväksymättä sitä. Valta on siis asiakkaalla loppuun asti päättää, kannattaa laintarjous hyväksyä. Kannattaa myös huomata, että lainahakemuksen jättäminen ei sido sinua mihinkään. Mikäli hakemuksesi hylätään, kannattaa sinun todennäköisesti yrittää uudestaan ja täyttää pyydetyt tiedot tarkemmin kuin ensimmäisellä kerralla. Monet pyydetyistä tiedoista ovat pakollisia ja pakollisten tietojen jättämättä kertoiminen johtaa suurella todennäköisyydellä hakemuksen hylkäykseen.

Leave a Reply